Qui som?

Oberts al Món (OaM) és una Organització No Governamental (ONG) que neix a Terrassa (Barcelona) l’any 2005 i que treballa per l’educació i la formació d’infants i joves a Guatemala. Compromesos amb aquest país centreamericà, centenars de persones han aportat el seu gra de sorra per millorar la qualitat de vida i d’oportunitats de zones rurals guatemalenques. Actualment l’ONG compta amb més d’un centenar de socis i una vuitantena de padrins. Recentment Oberts al Món ha renovat la seva junta directiva amb nous membres per seguir apostant per la solidaritat i la cooperació internacional.

  • 2005 – Creació de l’ONG Oberts al Món. Un grup de persones de Terrassa (Barcelona) creen l’ONG amb la intenció d’aconseguir beques per garantir l’accés als estudis infants i joves a través de la religiosa dominica, Mª Teresa Malagarriga, missionera a Guatemala en l’àmbit de l’ensenyament. El primer projecte de beques a escoles arriba a centres de Santa Cruz del Quiché, Telemán, Lancetillo i Cahabón.

  • 2010 – Projecte de beques per a estudis de Diversificado. S’orienten a magisteri, perit comptador, infermeria, etc de tres anys de durada. Fins al 2020 més d’una trentena de joves ja s’han graduat.

  • 2014 Diversos membres de l’ONG visiten a Guatemala. En aquests viatges s’inauguren formalment les diverses escoles que s’han fet així com també es signen nous convenis de col·laboració amb les autoritats locals per tirar endavant nous projectes.

  • 2015 – Oberts al Món participa en la nova edició de Terrassa Solidària. Des de la seva posada en marxa, l’ONG participa activament a les diferents accions de cooperació i solidaritat dels ajuntaments de Terrassa i de Matadepera.

  • 2022 – Renovació de la Junta Directiva de l’ONG. Oberts al Món es renova i una nova fornada de persones compromeses agafen les regnes per seguir treballant pel benestar dels infants i joves de Guatemala.


Anuncio publicitario